Donald Trump, noi critici la adresa Germaniei

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Holds Joint Press Conference With German Chancellor Angela Merkel
WASHINGTON, DC - MARCH 17: U.S. President Donald Trump (R) holds a joint press conference with German Chancellor Angela Merkel in the East Room of the White House on March 17, 2017 in Washington, DC. The two leaders discussed strengthening NATO, fighting the Islamic State group, the ongoing conflict in Ukraine and held a roundtable discussion with German business leaders during their first face-to-face meeting. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Donald Trump a lansat noi critici la adresa Germaniei. Președintele american este nemulțumit de faptul că „Germania nu investește suficient în NATO și în Apărare” și  de faptul că deficitul comercial cu țara condusă de Angela Merkel este „imens”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Deficitul comercial cu Germania este IMENS, în plus că ei plătesc MULT MAI PUȚIN decât ar trebui pentru NATO și Apărare. Este foarte rău pentru SUA. Acest lucru se va schimba”, a promis președintele american într-o nouă postare pe Twitter. 

Criticile lui Trump vin în contextul în care cancelarul german Angela Merkel a declarat, după summitul G7, că a venit timpul ca europenii să de descurce singuri și șeful diplomației germane a denunțat politicile „lipsite de perspectivă ale guvernului american”, care spune Sigmar Gabriel, „sunt împotriva intereselor Uniunii Europene”. 

Summitul G7 s-a încheiat cu refuzul preşedintelui american de a-și lua vreun angajament în privinţa combaterii schimbărilor climatice spre nemulţumirea celorlalţi lideri prezenţi la reuniune. Omologii din celelalte şase ţări care sperau ca lupta cu încălzirea globală să fie un efort comun, conform Acordului de la Paris din 2015. 

Dezamăgită de rezultatul summit-ului, Angela Merkel a declarat că a venit timpul ca europenii să își ia soarta în propriile mâini. 

Noi, europenii, trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini, trebuie să luptăm pentru soarta noastră. Desigur rămânând prieteni cu Statele Unite și Marea Britanie și buni vecini cu alte țări dacă se poate, inclusiv cu Rusia", a declarat Merkel la un miting electoral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri