Donald Trump provoacă o nouă controversă: „Este o zi foarte bună” pentru George Floyd

Data actualizării: Data publicării:
Presedintele Donald Trump sustine o conferinta de presa
Foto: Guliver / GettyImages

Preşedintele Donald Trump stârneşte noi controverse spunând vineri că a fost „o zi grozavă” pentru George Floyd, a cărui moarte a stârnit o situaţie explozivă în ţară, lăudându-se cu cifrele bune despre şomaj. Este pur şi simplu abject - a reacționat Joe Biden, adversarul democrat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Donald Trump: „Sper că George (Floyd, n. red.) ne priveşte de sus şi spune "este foarte bine ce se întâmplă cu ţara noastră". Este o zi foarte bună pentru el. Este o zi foarte bună pentru toată lumea. Este o zi foarte, foarte bună în ceea ce priveşte egalitatea.”

Într-un moment în care de 11 zile America e zguduită de cele mai ample proteste antirasism din ultimele decenii, Donald Trump spune că datele neaşteptat de bune privind rata şomajului în Statele Unite sunt un tribut adus egalităţii.

Însă, chiar cifrele evocate de președinte arată că minorităţile au în continuare o situație mai proastă decât americanii albi, iar reporterii nu s-au sfiit să-i atragă atenția.

Donald Trump: Ce s-a întâmplat cu ţara noastră, ce vedeţi că se întâmplă este cel mai bun lucru care se putea întâmpla în materie de relaţii interrasiale pentru comunitatea afro-americană, pentru americanii asiatici, pentru americanii hispanici, pentru femei, pentru toată lumea. 

Reporter: Care este planul dumneavoastră?

Donald Trump: Pentru că ţara noastră estre atât de puternică. Ăsta este planul meu. Vom avea cea mai puternică economie din lume, suntem aproape acolo.

Reporter: Cum ar fi putut o economie mai bună...

Donald Trump: Aş vrea să semnez asta.

Reporter: Cum ar fi putut o economie mai bună să-l protejeze pe George Floyd?

Donald Trump: Îmi dai voie să semnez?

Reporter: Sigur, întreb după aceea. Mai primiţi întrebări şi după aceea?

Reporter: Şomajul în rândul afro-americanilor a crescut cu 1%, în rândul americanilor asiatici a crescut cu 0,5%. Cum este aceasta o victorie?

Donald Trump: Sunteţi ceva...

(Redactor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri