Donald Trump pune capăt negocierilor cu democraţii privind planul de ajutorare de câteva trilioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump, președintele SUA. Foto: Getty Images

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că a decis să nu mai negocieze cu democraţii asupra unui nou plan de ajutorare a americanilor şi firmelor mici pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.

„Le-am cerut reprezentanţilor mei să oprească negocierile până după alegeri”, a scris pe Twitter preşedintele american, acuzând-o pe lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, că nu negociază „cu bună-credinţă”.

„Nancy Pelosi cere 2,4 trilioane de dolari pentru statele sărace și cu infracționalitate ridicată, state democrate, bani care nu au vreo legătură cu COVID-19. Am făcut o ofertă foarte generoasă de 1,6 trilioane de dolari și, ca de obicei, nu negociază cu bună-credință”, a mai scris el. 

„Imediat ce voi câştiga, vom vota un mare plan de ajutorare care va fi centrat asupra muncitorilor americani şi firmelor micilor”, a adăugat Trump.

Cu toate acestea, un nou impuls bugetar este considerat de economişti esenţial pentru a permite celei mai mari economii mondiale să ridice capul, după ce a fost pusă în genunchi de pandemia care a paralizat numeroase sectoare economice.

Administraţia Trump şi Congresul încearcă de peste două luni să se pună de acord în privinţa unui nou plan de ajutoare a familiilor şi firmelor, dar negocierile stagnează asupra valorii acestuia.

Democrata Nancy Pelosi şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, au reluat de aproape o săptămână negocierile în ritm cotidian.

Dar divergenţele între democraţi şi republicani rămân foarte mari. În special valoarea totală a ajutorului ridică probleme, republicanii dorind un prim acord mai puţin important, chiar dacă vor trebui să revină la masa negocierilor dacă va fi necesar, în timp ce democraţii se pronunţă pentru un plan de mare amploare imediat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri