Donald Trump renunță la tonul pacifist și amenință din nou Iranul: Avem 52 de ținte!

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Attends White House Roundtable Discussion On Opioid Crisis
FOTO: Getty Images

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat sâmbătă Teheranul că Statele Unite au identificat 52 de obiective în Iran pe care le vor lovi „foarte rapid şi foarte dur”, dacă republica islamică atacă cetățeni americani sau interese americane.

Donald Trump a subliniat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ţinuţi ostatici timp de peste un an, la sfârşitul anului 1979, în Ambasada Statelor Unite din Teheran.

Unele din aceste ținte iraniene „sunt de nivel foarte înalt şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană”, a precizat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter. „Statele Unite nu mai doresc ameninţări!”, spune, totuși, președintele american.

El le-a cerut iranienilor să înceteze cu amenințările.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anunţul făcut de preşedintele Statelor Unite intervine ca răspuns la ameninţările cu răzbunarea formulate de liderii de la Teheran după lovitura americană care l-a ucis la Bagdad pe generalul iranian Qasem Soleimani, şeful Forţelor Quds, însărcinate cu operaţiuni în exteriorul Iranului.

Președintele american răspunde astfel iranienilor, care au spus că în raza lor de acțiune sunt 35 de ținte americane din Orientul Mijlociu, dar și orașul israelian Tel Aviv. Funeraliile lui Qasem Soleimani vor începe duminică în Iran, ceremoniile fiind conduse chiar de liderul suprem al republicii islamice, ayatollahul Khamenei. Sâmbătă, sicriul generalului, considerat de Trump teroristul numărul unu al planetei, a fost purtat în procesiune prin cele mai sfinte locuri șiite din Irak.

Atacul împotriva generalului Soleimani, ucis într-o operaţiune cu dronă la Bagdad asupra unui convoi de paramilitari irakieni pro-iranieni, „a fost de fapt un act de război din partea Statelor Unite împotriva poporului iranian”, a afirmat vineri seară ambasadorul iranian în SUA.

Preşedintele american, Donald Trump, dăduse asigurări vineri că nu doreşte o „schimbare de regim” la Teheran după eliminarea generalului iranian Qasem Soleimani, pe care l-a descris drept „teroristul numărul unu” al planetei. Donald Trump a repetat că a acţionat pentru a opri un război, nu pentru a începe altul și a spus că generalul iranian pregătea atacuri „iminente” contra diplomaţilor şi militarilor americani.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri