Donald Trump se va întâlni cu Kim Jong-un

Data actualizării: Data publicării:
colaj kim trump

Casa Albă a făcut un anunţ extrem de important în această noapte. Preşedintele Statelor Unite Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un se vor întâlni faţă în faţă până la finalul lunii mai.

Preşedintele american a acceptat invitaţia dictatorului de la Phenian, transmisă prin intremediul unui înalt oficial sud-coreean, însă locul şi data exactă nu au fost încă precizate. O astfel de întâlnire era greu de imaginat NU cu mult timp în urmă. Vine totuși în contextul în care tensiunile între Washington şi Phenian au atins cote înalte din cauza programului de înarmare nucleară al Coreei de Nord, iar cei doi lideri s-au şi insultat.

Disponibilitatea lui Kim Jong-un de a discuta cu Donald Trump vine însă în urma unui dezgheţ al relaţiilor dintre cele două Corei.

I-am transmis preşedintelui Trump că în cursul întâlnirii pe care am avut-o cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, acesta a spus că se angajează în denuclearizare. Kim a promis să se abţină de la orice nou test nuclear sau cu rachetă. Înţelege că exerciţiile militare de rutină comune ale Republicii Coreea (Coreea de Sud, n. red.) şi Statelor Unite trebuie să continue. Şi şi-a exprimat nerăbdarea de a-l întâlni pe preşedintele Trump cât mai repede posibil”, a declarat Chung Eui-yong, consilier Securitate Naţională în Coreea de Sud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri