Donald Trump şi Hillary Clinton, marii câștigători ai celui de-al doilea maraton electoral

Data publicării:
Donald Trump in Iowa 2016 GettyImages-497920448-2

Donald Trump a câştigat scrutinele din Carolina de Nord, Illinois, Florida şi Missouri, dar John Kasich s-a impus în Ohio.

Înfrângerea în acest stat i-a făcut pe unii analişti să creadă că Trump nu va reuşi să atingă pragul de 1.237 de delegaţi necesari pentru a-şi asigura nominalizarea partidului.

În acest caz, câştigătorul va fi desemnat la Convenţia din iulie, după o procedură complexă la care s-a făcut apel rareori în istorie. Însă Trump s-a declarat optimist că va ajunge în finală şi apoi la Casa Albă.

E un proces extrem de interesant. E foarte dur. Până la sfârşit, dacă ajungi la sfârşit, ajungi să faci faţă multor lucruri, inclusiv stresului. Fiindcă nu mai există nimic asemănător: minciuni, înşelăciuni, răutate, jurnalişti dezgustători, oameni îngrozitori”, a spus Donald Trump, candidat la învestitura republicană.

Rezultatele de aseară au mai eliminat din cursă un candidat, pe senatorul Marco Rubio, considerat un Obama al republicanilor. Acesta s-a retras, după înfrângerea umilitoare din Florida, stat pe care îl reprezintă în Congres.

Deşi Dumnezeu n-a vrut să fiu preşedinte în 2016 sau poate niciodată, iar campania mea se termină, faptul că am ajuns până aici dovedeşte ce ţară deosebită este America”, a spus Marco Rubio.

A fost însă o seară strălucită pentru Hillary Clinton, care a câştigat în cel puţin patru dintre statele în care s-a votat. Miza a fost însă mai mică la democraţi, unde Hillary Clinton este favorita clară în competiţia cu Bernie Sanders.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri