Donald Trump susţine că „probabil” are o relaţie bună cu Kim Jong-un

Data publicării:
trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat într-un interviu publicat joi de ziarul Wall Street Journal că are „probabil” o relaţie bună cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

trump
Foto: Gulliver/GettyImages

„Probabil am o relaţie foarte bună cu Kim Jong Un. Am relaţii cu oameni. Cred că sunteţi surprinşi”, îl citează pe Trump publicaţia preluată de Reuters. La întrebarea dacă a discutat cu Kim Jong-un, preşedintele american a răspuns: „Nu doresc să comentez despre asta. Nu spun că da sau nu. Doar nu vreau să comentez”.

Anul trecut, pe fondul testelor efectuate de nord-coreeni în cadrul programului de înarmare nucleară şi cu rachete, cei doi şefi de stat au schimbat indirect insulte şi ameninţări.

În reţeaua Twitter, pe care o foloseşte frecvent, Trump a difuzat mesaje în care îl numea pe Kim „Little Rocket Man” (micul om-rachetă), iar replica, prin ministerul de externe de la Phenian, a fost că preşedintele SUA este „senil”.

„De ce m-ar insulta Kim Jong-un spunându-mi 'bătrân', când eu nu aş spune NICIODATĂ despre el că e 'mic şi gras'?" s-a întrebat apoi Trump, care a adăugat „Ei! Mă străduiesc aşa de tare să fiu prieten cu el - şi poate într-o zi se va întâmpla!”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri