Donald Trump va proclama victoria coaliției anti-ISIS

Data publicării:
Isis-flag-solo

Statele Unite ar putea declara săptămâna viitoare că organizaţia teroristă Stat Islamic a fost complet înfrântă.

President Trump Meets With Members Of Congress In The White House Cabinet Room
Foto: Guliver/GettyImages

„Nu mai controlează şcoli prin care îşi impun ideologia brutală asupra copiilor. Mai important, ISIS nu mai are acum o bază teritorială semnificativă de unde să lanseze atacuri teroriste asupra altor ţări, să recruteze luptători străini şi să răspândească haos în regiune. Vom continua să distrugem rămăşiţele, doar asta mai au, rămăşiţe. Dar şi rămăşiţele pot fi foarte periculoase”, a anunțat Donald Trump, preşedintele SUA.

Anunţul a fost făcut de Donald Trump la reuniunea miniştrilor din ţările coaliţiei anti-ISIS. România a fost reprezentată la întrunire de vicepremierul Ana Birchall.

Săptămâna viitoare, teritoriul controlat de gruparea teroristă ar urma să fie eliberat în proporţie de 100%, a spus şeful de la Casa Albă. Atunci va fi declarată victoria.

Apoi va urma retragerea soldaţilor americani din Siria, cărora Donald Trump vrea să să le ofere o primire călduroasă. Totuşi, liderul de la Washington a avertizat că şi rămăşiţele organizaţiei teroriste Stat Islamic vor rămâne periculoase.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri