Donaţia unui fondator Facebook pentru Hillary Clinton

Data publicării:
Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
RENO, NV - AUGUST 25: Democratic presidential nominee former Secretary of State Hillary Clinton speaks during a campaign even at Truckee Meadows Community College on August 25, 2016 in Reno, Nevada. Hillary Clinton delivered a speech about republican presidential nominee Donald Trump's policies. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Unul dintre fondatorii Facebook, Dustin Moskovitz, şi soţia sa vor dona 20 de milioane de dolari candidatei democrate Hillary Clinton şi partidului său, pentru alegerile din 8 noiembrie.

Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
Foto: Gulliver/Getty Images

„Polarizarea Americii în prezent a generat o cursă (pentru preşedinţie – n.r.) care merge dincolo de politici şi idei”, a explicat Moskovitz, care a studiat la Harvard alături de directorul reţelei de socializate Facebook, Mark Zuckerberg.

Alegerile prezidenţiale „au devenit un referendum pentru a şti cine vrem să fim, în calitate de indivizi, în calitate de naţiune şi în calitate de societate”, a explicat el într-un mesa publicat pe blogul medium, scrie News.ro.

„Partidul Republican şi în special Donald Trump fac campanie fără nicio viziune”, a adăugat el, precizând că este prima dată când donează unui candidat.

În august, Clinton a strâns 143 de milioane de dolari pentru campania sa şi pentru cea a Partidului Democrat. Rivalul său republicat a primit 90 de milioane de dolari.

Donaţiile oferite de persoane private echipelor oficiale de campanie sunt plafonate la 2.700 de dolari de persoană, după învestitura unui candidat. Însă alte structuri independente ale candidaţilor pot accepta donaţii nelimitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri