Donaţie record pentru Universitatea Oxford. Cine este miliardarul care va finanța un nou centru

Data publicării:
President Donald Trump Leads A Strategic And Policy CEO Discussion
Foto: Gulliver/Getty Images

Directorul fondului de investiţii Blackstone, miliardarul Stephen Schwarzman, a promis că va dona suma de 150 milioane lire sterline (188,37 milioane de dolari) Universităţii Oxford, aceasta fiind cea mai mare donaţie primită vreodată de celebra universitate britanică, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Banii donaţi de Stephen Schwarzman urmează să fie folosiţi pentru a finanţa un nou centru dedicat disciplinelor umaniste care va găzdui şi un institut care va studia aspectele etice ale inteligenţei artificiale.

Stephen Schwarzman este preşedinte, director general şi co-fondator al fondului de investiţii Blackstone, care gestionează active în valoare de aproximativ 500 miliarde dolari.

"Timp de aproape 1.000 de ani studiul disciplinelor umaniste la Oxford a fost un element central al civilizaţiei şi învăţământului occidental. Trebuie să ne asigurăm că înţelegerea şi principiile sale pot fi adaptate la lumea dinamică de astăzi", a spus Schwarzman.

Conducerea universităţii Oxford a subliniat că noul centru va analiza impactul inteligenţei artificiale, care va "reprezenta o provocare asupra a ceea ce înseamnă să fi om şi va modifica majoritatea aspectelor vieţilor noastre".

Aproximativ un sfert din studenţii de la Oxford studiază discipline umaniste, inclusiv limbi moderne, teologie, filosofie şi limba engleză. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a Universităţii, învăţământul la Oxford a început în anul 1096. Instituţia a fost recunoscută în mod oficial la începutul secolului 13 şi între timp aici au învăţat 27 de prim-miniştrii ai Marii Britanii, inclusiv Theresa May şi potenţialul ei succesor Boris Johnson.

Printre noile facilităţi care vor fi construite graţie donaţiei lui Stephen Schwarzman se numără o sală de concerte de 500 de locuri şi un amfiteatru de 250 de locuri.

Stephen Schwarzman a făcut donaţii semnificative şi universităţilor americane. În luna octombrie a donat 250 milioane dolari pentru Massachusetts Institute of Technology şi 150 milioane dolari pentru Universitatea Yale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri