Două companii aeriene pun în aplicare ordinul lui Donald Trump

Data publicării:
schiphol amsterdam

Compania aeriană olandeză KLM a refuzat să ducă în SUA şapte persoane, în baza decretului prin care administrația Trump a interzis, temporar, accesul în ţară al cetățenilor musulmani din șapte state, transmite AFP citată de Agerpres.

schiphol amsterdam

Manel Vrijenhoek, purtătoare de cuvânt a KLM, a declarat că „deși ne-am fi dorit să călătorească la bordul avioanelor noastre, demersul nu avea rost, pentru că le-ar fi fost refuzată intrarea în țară". Dintre cele șapte persoane vizate de interdicție, cinci au putut fi avertizate înainte de îmbarcare. Celelalte două au fost informate în timpul unei escale, iar KLM le-a oferit gratuitate pentru întoarcerea în țara de origine.

„Cu o săptămână în urmă ar fi putut călători fără probleme, aveau toate documentele necesare. Azi însă, nu ar fi putut intra în SUA", mai explicat Manel Vrijenhoek, care nu a dat alte informaţii despre pasageri.

Și compania aeriană Qatar și-a avertizat sâmbătă pasagerii din Sudan, Libia, Somalia, Siria, Iran, Irak și Yemen care călătoreau în SUA cu privire la restricțiile impuse de noua administrație americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri