Două femei din Congresul american acuză că s-au infectat cu SARS-CoV-2 în timpul violenţelor de la Capitoliu

Data publicării:
Bonnie Coleman si Pramila Jayapal
Bonnie Coleman si Pramila Jayapal acuză că s-au îmbolnăvit de COVID din cauza colegilor republicani care nu au purtat mască. Sursa colaj foto: Facebook

Două reprezentante ale Congresului american au anunţat că au primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, după ce s-au adăpostit împreună cu alţi aleși într-o sală securizată în timpul asaltului asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie. Una dintre ele își acuză colegii republicani că au refuzat să poarte mască, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Democrata Pramila Jayapal, membră a Camerei Reprezentanților, a explicat pe Twitter că a făcut un test, după ce a rămas închisă într-o sală securizată cu alţi deputaţi, şi a aflat că este pozitivă.

„Mulţi republicani continuă să refuze să ia măsuri de precauţie minime împotriva COVID-19 şi să poarte o simplă mască într-o sală suprapopulată în plină pandemie, ceea ce a provocat o super-răspândire pe lângă un atac terorist intern”, a adăugat aleasa democrată, care s-a autoizolat.

„Timpul petrecut în sală a durat mai multe ore şi mai mulţi republicani nu numai că au refuzat să poarte mască, dar şi-au ridiculizat în plus colegii şi personalul care le-a oferit-o”, a continuat ea, adăugând că aceşti deputaţi au dat dovadă - în opinia sa - de „stupiditate egoistă” şi că ei nu ar mai trebui să revină în Congres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu câteva ore înainte, o altă reprezentantă democrată, Bonnie Watson Coleman, anunţase că a fost infectată cu SARS-CoV-2.

„Ea crede că a fost expusă în timpul securizării clădirii Capitoliului în urma tulburărilor insurecţionale” miercurea trecută, conform unui comunicat difuzat de biroul său.

Medicul Congresului, Brian Monahan, i-a avertizat în weekend pe aleşi că este posibil să fi fost expuşi la virus în timp ce se adăposteau de violenţe.

Un reprezentant republican, Jake LaTurner, a anunţat un rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus miercuri seara, imediat după asaltul asupra Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump care voiau să împiedice validarea victoriei preşedintelui ales Joe Biden.

SUA sunt ţara cea mai afectată de pandemia de COVID-19, cu peste 375.000 de decese.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri