Dramă sentimentală în cartierul general al YouTube, soldată cu un mort și trei răniți

Data publicării:
atac youtube

Un atac armat a avut loc marţi la sediul YouTube din California. O femeie a deschis focul, a rănit trei persoane şi apoi s-a sinucis. Din primele informaţii a reieşit că agresoarea ar fi încercat să-şi ucidă iubitul, după cum scrie presa americană. Totuşi, informația nu a fost confirmată de poliţie. În orice caz, incidentul nu e de natură teroristă, dar a provocat panică la sediul YouTube. Angajaţii au fugit din birouri şi s-au ascuns pe unde au putut.

„Am sunat la 911, dar era ocupat. Este o nebunie! Totul s-a închis!”, au relatat martorii oculari în timpul incidentului.

Atacul armat a avut loc în spatele clădirii YouTube, pe o terasă unde angajaţii firmei puteau petrece timpul liber.

„Cred că a fost o armă automată. Focuri trase unul după celălalt... apoi s-a oprit şi a început iar... Apoi s-a auzit tot mai îndepărtat, cred că pleca. L-am auzit tare, apoi mai încet”, a povestit una dintre persoanele care se aflau în perimetrul respectiv.

Alarma a început să sune în tot campusul YouTube, iar cei peste 1.000 de salariaţi au fugit să caute un loc sigur unde să se ascundă.

„Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au văzut mai mulţi angajaţi care fugeau din clădire. Era foarte haotic, vă puteţi imagina”, a declarat Ed Barberini - şeful poliţiei din San Bruno.

Agresoarea a folosit un pistol în acest atac.

„Am primit trei pacienţi şi nu ne mai aşteptăm la alţii ca urmare a acestui incident. Este vorba de două femei şi un bărbat”,  a anunțat Brent Andrews - purtătorul de cuvânt al spitalului din San Francisco.

„Este ca şi cum toată comunitatea YouTube şi toţi angajaţii au fost victimele acestei infracţiuni”, a comentat Chris Dale,  şeful departamentului de comunicare de la YouTube.

Femeia care a deschis focul s-a sinucis. Autorităţile nu consideră că incidentul are legătură cu terorismul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri