Traficantul de droguri „El Chapo” se plânge de condiţiile de detenţie

Data actualizării: Data publicării:
joaquin guzman de pe digi

A strâns 14 miliarde de dolari din traficul de droguri, dar nu îşi poate plăti avocatul. Este vorba despre cel mai cunoscut lider de cartel mexican, Joaquin Guzman, zis „El Chapo”, aflat în închisoare, cu interdicţia de a transmite familiei că are nevoie de bani.

Tribunalul din New York unde este judecat procesul traficantului de droguri nu i-a dat voie lui „El Chapo” să comunice cu nimeni în afară de avocat, de teamă că şi-ar putea planifica o nouă evadare.

S-a plâns mereu de condiţiile de detenţie, e obligat să stea 23 de ore în celulă cu lumina permanent aprinsă, dar magistraţii nici nu vor să audă de vreo îmbunătăţire. Şi asta pentru că înainte de ajunge pe mâna americanilor, „El Chapo” a evadat nu o dată, ci de două ori dintr-o închisoare de maximă securitate din Mexic.

„Celulele, se plânge mereu că fie sunt prea reci, fie prea calde. Îl doare mereu capul. Vomită aproape în fiecare zi. Nu are acces la cantină sau la alte facilităţi, precum ceilalţi prizonieri. Poate să cumpere doar şase sticle cu apă, pe care i le dau când vor ei. Existenţa lui e în acea celulă, deci starea lui psihică s-a deteriorat. Nu e ca şi cum curtea l-ar considera inapt, dar îi afectează capacitatea de a-şi studia cazul, de a cerceta dovezile şi de a ne ajuta să îl ajutăm”, spune Eduardo Balarezo, avocat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri