Elon Musk renunță să mai cumpere Twitter

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk suparat.
Nicio altă companie sau țară nu a reușit să lanseze un sistem care să rivalizeze cu Starlink, creația lui Elon Musk. Foto: Profimedia Images

Avocații lui Elon Musk au anunțat Comisia Bursei de Valori din SUA că CEO-ul Tesla și SpaceX reziliază înțelegerea de achiziție a Twitter și au acuzat compania că „încălcă semnificativ mai multe prevederi” ale acordului de cumpărare, potrivit businessinsider.com.

Pentru achiziția Twitter, Musk făcuse o ofertă de 44 de miliarde de dolari.

Acțiunile rețelei sociale au scăzut cu aproximativ 6% în urma acestui anunț, în timp ce acțiunile Telsa au crescut cu un punct procentual.

Mișcarea vine după câteva luni de speculații care au început când Musk și-a dezvăluit deținerea a 9,2% din acțiunile companiei și la o zi după ce surse au declarat pentru Washington Post că afacerea este „în pericol grav” din cauza problemei spam-ului și a conturilor false de pe platformă.

Reprezentanții lui Musk și Twitter nu au răspuns imediat solicitării Insider de a comenta cu privire la această decizie.

În cursul zilei de vineri reprezentanții rețelei sociale anunțau că sunt pregătiți pentru încheierea tranzacției. „Twitter a împărtășit și va continua să transmită informații lui Elon Musk pentru a finaliza tranzacția în conformitate cu termenii acordului de fuziune”, se arată în comunicat. „Intenționăm să închidem tranzacția și să aplicăm acordul de fuziune la prețul și condițiile convenite”.

Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi.

Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

La jumătatea lunii mai, Elon Musk declara că își suspendă oferta de a achiziționa Twitter, la doar câteva săptămâni după ce a anunțat că intenționează să cumpere compania americană cu 44 de miliarde de dolari.

„Acordul Twitter este temporar suspendat, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, scria Musk pe Twitter atunci.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri