Sari la conținut

Examinarea psihiatrică a lui Donald Trump, cerută de o democrată din Congresul SUA

 

Donald Trump / FOTO: Gulliver/GettyImages

Potrivit acestei foste asistente medicale, Trump ar prezenta toate simptomele unei tulburări narcisiste a personalității. Până în prezent, textul a obținut 22.000 de semnături.

Conform lui Karen Bass, candidatul republican ar fi periculos pentru SUA: „Impulsivitatea și lipsa de control asupra emoțiilor sale sunt neliniștitoare. Aceasta relevă datoria noastră patriotică de a ne întreba asupra stabilității mentale a viitorului comandant șef și lider al lumii libere”, justifică petiționara.

Potrivit ei, simptomele relative ale acestei tulburări — precum sentimentul de superioritate, o exagerare a creațiilor sale, o dorință de succes nelimitată, o nevoie necontrolată de a fi admirat și o tendință de a-i exploata pe cei care îl înconjoară — ar corespunde toate personalității lui Trump.

Perioada se anunță a fi cu atât mai dificilă pentru miliardarul american după publicarea unui editorial vinerea trecută în New York Times, semnat de fostul șef al CIA, Michael J. Morell, în care acesta afirmă că Trump ar putea „pune în pericol securitatea națională”.

Pentru a-și argumenta neliniștile, susținătorii unei examinări psihiatrice a lui Trump citează numeroasele sale ieșiri și „derapaje” verbale după începerea campaniei prezidențiale.

În același timp, mediatizarea acestei petiții a suscitat indignarea mai multor asociații, familii și pacienți care suferă de tulburări psihice din cauză că a pune în discuție capacitatea lui Donald Trump de a guverna din cauza tulburărilor sale de personalitate și a-l califica drept „nebun” duce la a-i considera incompetenți pe toți cei care suferă de această patologie. În plus, asocierea unei tulburări narcisiste nebuniei, ceea ce unele canale media americane au făcut, denaturează gravitatea unei maladii reale care afectează mii de persoane.