Sari la conținut

Explozie într-o autogară din Manhattan. Suspectul, un simpatizant ISIS, a fost reținut

O explozie a avut loc luni dimineață într-o autogară din Manhattan, New York, în apropiere de Times Square, într-unul dintre cele mai aglomerate puncte ale metropolei americane. Transporturile au fost date peste cap de acest incident petrecut în jurul orei locale 7:30. Patru persoane au fost rănite, inclusiv cel care intenționa să comită un atac sinucigaș.

ACTUALIZARE. A apărut o înregistrare în care se vede momentul în care bărbatul încearcă să declanșeze bomba:

Suspectul s-ar numi Akayed Ullah și trăia de șapte ani în Statele Unite.

ACTUALIZARE. Cel care a declanșat dispozitivul exploziv artizanal este un tânăr originar din Bangladesh, care a fost inspirat de ISIS, au declarat surse citate de New York Post. 

Suspectul are 27 de ani și locuia în Brooklyn. Bărbatul amplasase bomba în partea dreaptă a jachetei și a declanșat-o în timp ce se afla prin tunelul de tranzit Manhattan, însă s-a grăbit, iar explozia a fost diminuată. Bărbatul are răni grave, însă poliția a reușit să vorbească pentru scurt timp cu el, iar presupusul terorist a declarat că și-a confecționat mecanismul artizanal la compania electrică la care lucrează.

În afară de el, alte trei persoane au fost rănite, dar sunt în afara oricărui pericol.

ACTUALIZARE. Potrivit New York Times, în afară de presupusul kamikaze, a mai fost reținută o persoană. 

ACTUALIZARE. Potrivit New York Post, care citează surse din forțele de ordine, a fost vorba despre un kamikaze, care a detonat o bombă la terminalul de autobuze Port Authority.

Suspectul avea fire atașate de corp și mai avea asupra lui un dispozitiv artizanal, legat la niște baterii. Mecanismul a explodat, dar doar parțial. Singurul rănit este chiar presupusul atacator, care, de altfel, este în custodia poliției și a fost transportat la spital.

ACTUALIZARE. Potrivit New York Tmes, explozia s-a produs într-un tunel ce leagă două stații de metrou, Times Square și Port Authority. Ca urmare, autogara Port Authority a fost și ea evacuată.

The Port Authority Bus Terminal este cea mai mare autogară din SUA, fiind folosită de peste 65 de milioane de persoane anual. Este de fapt, un mare nod de transport, iar sub autogară se află stația de metrou The Times Square-42nd Street.

ACTUALIZARE. Autoritățile procedează la evacuarea a trei linii de transport.

ACTUALIZARE. Potrivit New York Post, a fost reținută o persoană.

O bombă artizanală ar fi explodat, numai că detonarea ar fi fost parțial un eșec, potrivit unor surse citate de tabloidul american.

Publicația mai susține că ar fi rănite câteva persoane.


Poliţia şi pompierii au confirmat că există un incident şi sunt la faţa locului, în tunelul de tranzit din această autogară, situată în apropiere de sediul New York Times, de sediul muzeului Madame Tussauds şi de alte clădiri de birouri.

Și echipe de geniști au fost trimise la fața locului.

Martorii spun că ar fi văzut un bărbat care părea că ar fi avut pe el o vestă explozivă.

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un accident sau un act terorist.