Farsă înspăimântătoare a unor hackeri din SUA: „Au fost lansate trei rachete balistice”

Data publicării:
hacker shutterstock_680074975
Foto: Shutterstock

O familie de americani a trăit spaima vieţii, când a aflat că zona în care locuieşte e ţinta unui atac nuclear lansat din Coreea de Nord. A fost doar o farsă, făcută de hackeri, prin intermediul camerelor de supraveghere. Incidentul nu a fost unul izolat, aşa că acum se pune problema cât de sigură e folosirea dispozitivelor conectate la internet.

Laura Lyons - propietarul camerei de supraveghere: O voce de bărbat a anunţat că din Coreea de Nord au fost lansate trei rachete balistice intercontinentale către Statele Unite, iar SUA au lansat un contratac. A fost recomadat tuturor să se adăpostească şi spunea că rachetele se îndreptau către Los Angeles, Chicago şi undeva în Ohio. Mă gândeam, OK, trebuie să urcăm în maşină, să luăm câinele, era bine dacă aveam mai mulţi bani, unde plecăm?

Laura Lyons nici măcar nu ştia că sistemul de supraveghere e dotat şi cu boxe. A crezut, iniţial, că mesajul e difuzat la televizor. După ce a aflat adevărul, e furioasă că producătorul camerelor nu a trimis un avertisment.

Laura Lyons, proprietarul camerei de supraveghere: Au recunoscut că au primit mai multe reclamaţii despre atacarea camerelor Nest în ultima săptămână. Deci vrem să ştim de ce nu am primit nicio avertizare, care ne-ar fi ajutat să nu trecem prin sperietura asta, mai ales copilul nostru de opt ani, care a fost speriat de moarte.

Compania respectivă a explicat că parolele camerelor au fost furate de pe un site care nu îi aparţine.

Între timp, un alt american a reuşit chiar să comunice prin intermediul camerelor cu un hacker, care i-a explicat cum să îşi facă sistemul mai sigur.

Bărbat: Tu poţi să vezi unde locuiesc?

Hacker: Păi, da. Adică, nu ştiu unde locuieşti tu acum, dar dacă cineva ar vrea, ar putea. MUSCA Nest oferă şi autentificarea în doi paşi. În acest fel nimeni, nici chiar dacă îţi fură parola, nu se poate loga la sistemul tău aşa cum am făcut eu acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri