FBI: Obama nu a cerut supravegherea lui Trump

Data publicării:
James Comey, fostul șef al FBI
James Comey, fostul șef al FBI Foto: Gulliver/GettyImages

Nu există dovezi că Barack Obama a ordonat supravegherea comunicaţiilor lui Donald Trump, în timpul campaniei electorale. A spus-o răspicat directorul FBI, în faţa unei comisii de anchetă din Congres. El îl contrazice, astfel, pe actualul şef al Casei Albe, care făcuse aceste acuzaţii pe Twitter, relatează Digi24.

Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor: Domnule director Comey, este corectă afirmaţia preşedintelui potrivit căreia Obama i-a interceptat comunicaţiile în Trump Tower?

James Comey, directorul FBI: Nu am nicio informaţie care să susţină aceste tweet-uri. Am analizat cu atenţie în interiorul FBI, iar Departamentul de Justiţie mi-a cerut să vă transmit că răspunsul e acelaşi şi pentru această instituţie. Niciun individ din Statele Unite nu poate cere o monitorizare a comunicaţiilor electronice.

Adam Schiff: Deci preşedintele Obama nu a putut ordona interceptarea cuiva?

James Comey: Niciun preşedinte nu poate.

Nu este singurul lucru important declarat azi de directorul FBI în clădirea Capitoliului. Pentru prima oară, el a recunoscut că instituţia pe care o conduce anchetează presupuse legături între Rusia şi persoane din campania lui Donald Trump. Este vorba de legaturi care aveau ca scop influenţarea alegerilor din Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri