Fiul lui Soros, prima reacție în NYT după tentativa de atentat care i-a vizat tatăl

Data actualizării: Data publicării:
George Soros Speaks About The Euro
Foto: Guliver/Getty Images

Alexander Soros, fiul miliardarului american vizat recent de un colet-capcană, publică în New York Times un editorial cu titlul „Ura care ne distruge”.

George Soros Speaks About The Euro
Fiul lui George Soros a scris în New York Times / Guliver /Getty Images

Editorialul lui Alexander Soros vine după o serie de alerte cu bombă care au provocat panică în SUA. „Bombele trimise tatălui meu, George Soros, fostului președinte Obama și lui Hillary Clinton sunt rezultatul politicii noastre de demonizare a adversarilor”, scrie fiul miliardarului, care arată cu degetul spre președintele Donald Trump și spre premierul ungar, Viktor Orban.

În opinia lui Alexander Soros, lucrurile s-au înrăutățit încă de acum doi ani, când Donald Trump a candidat la președinția Statelor Unite.

Susținători ai supremației albilor și antisemiți precum David Duke i-au susținut campania. În ultimul clip de campanie al domnului Trump au fost menționați tatăl meu, Janet Yellen, șefa Rezervei Federale, și Lloyd Blankfein, șeful Goldman Sachs – toți evrei”, într-un context în care se insista asupra „intereselor speciale” și „intereselor speciale globale”, fiul lui George Soros, explicând că acela a fost momentul-cheie în care lucrurile au scăpat de sub control.

În Ungaria, premierul Viktor Orban a lansat o campanie antisemită, acuzându-l, în mod fals, pe tatăl meu că inundă Ungaria cu imigranți. Acum avem tentative de atacuri cu bombă. Chiar dacă responsabilitatea le aparține celui sau celor care au trimis aceste dispozitive letale la casa familiei mele și la birourile domnului Obama și domnului Clinton, nu pot să văd acest lucru separat de noul standard al demonizării politice care ne afectează astăzi”, a conchis Alexander Soros.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri