Forțele aeriene americane întrerup unele operațiuni din cauza unor probleme legate de sistemul de ejectare la 3 tipuri de aeronave

Data actualizării: Data publicării:
Pilot american în cabina unui F-35.
Forțele aeriene americane întrerup unele operațiuni din cauza unor probleme legate de sistemul de ejectare la 3 tipuri de aeronave. Foto: Profimedia

Responsabili din cadrul forțelor aeriene americane au declarat, vineri, că sunt preocupări legate de defecte ale cartușelor explozive din componența sistemelor de ejectare la trei tipuri de aeronave, inclusiv F-35. Astfel, s-a decis ca unele operațiuni să fie suspendate temporar până se vor face verificări complete, scrie Reuters.

„Preocuparea principală este siguranța aviatorilor noștri și este imperativ ca aceștia să aibă încredere în echipamentul nostru”, a declarat generalul-maior Craig Wills, într-un comunicat.

„Aceasta este o oprire temporară, nu o consemnare la sol a flotei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Ann Stefanek, într-o declarație cu privire la îngrijorările provocate de „o componentă utilizată în sistemul de ejectare a pilotului la mai multe aeronave”.

F-35 Lockheed Martin au scaune ejectabile Martin-Baker, au spus oficiali din forțele aeriene, și toate sistemele de ejectare la aceste aeronave de luptă vor fi verificate începând cu data de 29 iulie.

Flota de antrenament a forțelor aeriene americane este, de asemenea, afectată. „Bănuim că aproximativ 203 aeronave T-38 și 76 T-6 ar putea fi afectate de această problemă. Acest număr reprezintă aproximativ 40% din flota T-38 și 15% din flota T-6”, au spus oficiali militari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri