Sari la conținut

Fost candidat la Casa Albă: „Iohannis ar trebui să conducă SUA”

Un fost candidat la Casa Albă face o paralelă între situația politică din SUA și România. Politicianul a scris un mesaj de admirație pentru Klaus Iohannis, despre care spune că ar merita să fie președintele Statelor Unite.

Howard Dean, fost guvernator de Vermont pentru șase mandate și candidat la Casa Albă în 2004, îl critică pe Donald Trump pentru maniera în care a abordat un protest de la Universitatea Berkeley din California.

Președintele american a amenințat că va tăia bugetul instituției dacă studenții nu opresc protestele care împiedică un jurnalist de la site-ul de extremă dreapta Breitbart News să țină un discurs acolo.

Actual consultant politic, Howard Dean spune într-un mesaj pe Twitter că „președintele României spriijină protestele împotriva Guvernului. Din acest punct de vedere, poate că Iohannis ar trebui să conducă Statele Unite ale Americii”.

Astăzi, la Summitul Uniunii Europene din Malta, țară care deține președinția semestrială a Consiliului UE, președintele Klaus Iohannis a declarat că este alături de oamenii care protestează zilele acestea în România față de modificarea codurilor penale. „Avem sute de mii de români de-ai mei în stradă”, a spus șeful statului.