Fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein, și văduva lui John McCain, în echipa de tranziție a lui Joe Biden

Data publicării:
gitenstein mccain
Fostul ambasador SUA la București, Mark Gitenstein/ Cindy McCain, văduva fostului senator John McCain. Foto: Agerpres/ Getty Images

Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA în România în perioada 2009-2012, și Cindy McCain, văduva fostului senator John McCain, fac parte din echipa de tranziție a posibilului președinte ales Joe Biden, potrivit site-ului oficial al echipei.

Mark Gitenstein a fost ambasador SUA la București în perioada 2009 - 2012, în primul mandat al administrației Obama, când Joe Biden era vicepreședinte.

Gitenstein a făcut parte și din echipa de tranziție a câștigătorului alegerilor din 2008. Ulterior, între 2016 și 2019, a fost președinte al Fundației Biden, un ONG educațional înființat de colaboratori apropiați ai actualului președinte ales al SUA cu scopul "de a explora modalitățile în care fiecare persoană – indiferent de venituri, rasă, gen, vârstă sau orientare sexuală – are dreptul să se aștepte să fie tratată cu respect și să primească o șansă corectă la împlinirea visului american", potrivit Profit.ro.

Fostul ambasador este acum consilier senior pentru comerț internațional la compania de avocatură Mayer Brown, dar și membru în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea.

Cindy McCain este președintele consiliului administrației al Institutului McCain pentru Leadership Internațional la Universitatea de Stat din Arizona.

Cei doi fac parte din consiliul bipartizan al echipei de tranziție conduse de Joe Biden și Kamala Harris.

“Co-președinții echipei de tranziție Biden-Harris, consiliul și înalta conducere sunt un grup de experți care sunt pregătiți să desfășoare munca unei posibile administrații Biden și sunt pregătiți să facă față provocărilor din țara noastră.

Fiecărui membru de consiliu i-a fost cerut să ofere consiliere echipei de tranziție Biden-Harris pe măsură ce plănuiește să răspundă la principalele crize din țară – în special criza de sănătate publică și recesiunea”, arată site-ul oficial.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri