G. Maior, la Digi24: Sperăm anul viitor la o vizită în România a noului preşedinte SUA

Data actualizării: Data publicării:
DNA - BILANT - CERCUL MILITAR NATIONAL
Directorul SRI, George Cristian Maior, sustine un discurs in timpul prezentarii Raportului anual de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2013, la Cercul Militar National, in Bucuresti, joi, 27 februarie 2014. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat, la Digi 24, că speră ca anul viitor, în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA, să existe o vizită la nivel înalt în România a noului preşedinte american.

George Maior a afirmat că a avut ocazia să discute de două ori cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama: „Domnia sa are o părere extraordinară despre consistenţa reală a parteneriatului strategic. Haideţi să vedem lucrurile în dinamica cotidiană”, a spus George Maior.

El a dat ca exemplu dialogul dintre SUA şi România, deciziile privind scutul antirachetă, vizitele şi întâlnirile de la nivel înalt, ale fostului preşedinte Traian Băsescu dar şi ale actualului preşedinte, Klaus Iohannis.

”Sperăm ca, într-adevăr, la nivel strategic, având în vedere evoluţiile din Rusia, Turcia, Orientul Mijlociu, criza din Ucraina, criza refugiaţilor, şi rolul special al României ca stat sigur, predictibil, cu o politică coerentă de securitate, să existe anul viitorul, o nouă administraţie, o vizită la nivel înalt, fie în România, a noului preşedinte sau a doamnei preşedinte.

Indiferent de forţele care vor câştiga, pentru că până la urmă sunt şi nişte forte în spate, valoarea relaţiei strategice este bine apreciată şi cunoscută şi în Partidul Republican şi în Partidul Democrat”, a declarat George Maior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri