Sari la conținut

Gafă colosală: Donald Trump a declarat că s-a întâlnit cu el însuși

Președintele Donald Trump a comis o gafă colosală, într-un discurs despre teritoriile americane lovite vara aceasta de uragane.

Președintele american a făcut referirea despre „președintele” Insulelor Virgine, la o zi după ce ministrul Energiei Rick Perry - vorbind despre refacerea rețelei de alimentare cu energie electrică - a spus despre Puerto Rico că este o „țară”, scrie The Washington Post. Așadar, cei politicieni americani au făcut referire la cele două teritorii americane lovite de uragane ca la țări separate.

Insulele Virgine nu au un președinte propriu-zis, fiind teritoriu american, ci un guvernator, Kenneth Mapp, cu care Donald Trump s-a întâlnit în urmă cu zece zile. Prin urmare, președintele Insulelor Virgine este nimeni altul decât Donald Trump.

Potrivit sursei citate, 55 la sută dintre americani consideră că administrația Trump nu a ajutat îndeajusn Puerto Rico. Potrivit aceluiaș sondaj, 52 la sută dintre americani consideră că lui Donald Trump nu îi pasă de problemele teritoriilor americane, după ce au fost lovite de uraganul Maria.

Insulele Virgine Americane reprezintă un grup de insule în Marea Caraibelor. Geografic, insulele aparțin de Insulele Virgine și sunt compuse din patru insule principale și mai multe insule mici.

În 1917, Statele Unite au cumpărat insulele de la Danemarca cu 25 milioane dolari și au fost denumite „Insulele Virgine Americane”. Zece ani mai târziu, locuitorii acestor insule au primit cetățenia americană. Populația actuală depășește 100.000 de locuitori.

 

Pe aceeași temă