Gafa lui Trump privind fotografia de la ceremonia de învestitură

Data publicării:
trump obama

Preşedintele american Donald Trump a vrut să contrazică mass-media americană, care a semnalat prezenţa unui număr mai mic de persoane care au asistat la ceremonia sa de învestitură, în comparaţie cu publicul mai numeros atras în 2009 de predecesorul lui Barack Obama, şi publicat pe Twitter o imagine panoramică de la evenimentul din 20 ianuarie, însă acea fotografie era datată eronat, informează The Huffington Post.

trump obama

Imaginea panoramică publicată de Donald Trump pe Twitter urma să fie expusă la Casa Albă, în camera destinată presei. Data înscrisă pe fotografie este 21 ianuarie 2017, deşi ceremonia de învestitură a avut loc pe 20 ianuarie. 

Donald Trump a fost foarte deranjat de informaţia potrivit căreia publicul care a fost prezent la ceremonia sa de învestitură a fost mai puţin numeros decât cel al predecesorului său. În ziua următoare, republicanul l-a trimis pe secretarul de presă Sean Spicer să susţină o conferinţă de presă, în care acesta a făcut mai multe afirmaţii, între care s-a numărat cea potrivit căreia Donald Trump a atras cel mai numerous public ”care a fost prezent vreodată la o ceremonie de învestitură, atât fizic, cât şi în jurul lumii”.

Alăturarea a două fotografii surprinse în parcul National Mall din Washington, în timpul ceremoniei de învestitură a lui Donald Trump, pe 20 ianuarie, la 12.01, şi în timpul învestiturii lui Barack Obama din 2009, la ora 13.27, s-a aflat în centrul disputei.

”Domnul Trump s-a înfuriat din ce în ce mai mult în ziua învestiturii, după ce a citit o serie de mesaje pe Twitter potrivit cărora dimensiunea publicului prezent nu s-a putut compara cu cel atras de Obama în 2009”, a scris The New York Times. 

Donald John Trump a devenit, vineri, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri