Sari la conținut

GALERIE FOTO. Ultimul an la Casa Albă al lui Barack Obama

Fotograful oficial de la Casa Albă, Pete Souza, a publicat cele mai frumoase și emblematice fotografii din ultimul an de președinte al lui Barack Obama. Fiecare fotografie este însoțită de o explicație și deși multe surprind momente istorice din mandatul celui de-al 44-lea președinte al SUA, în majoritatea imaginilor familia Obama este surprinsă în momente care nu au ținut neapărat de activitatea lor și care le dezvăluie personalitatea.

obama ganditor pete souza

Foto: Pete Souza (Președintele este chemat pe scenă să susțină un discurs de tatăl unei fete de șapte ani care a fost ucisă în 2012 după ce un bărbat a deschis focul în școala ei. Barack Obama a început să plângă când și-a amintit ziua pe care a numit-o „cea mai urâtă” din mandatul său.

În fotografii apar atât Barack Obama și soția lui, cât și Joe Biden și lideri politici cu care s-a întâlnit de-a lungul timpului, precum Vladimir Putin și Angela Merkel. 

Pentru a opta și ultima oară, am selectat un an în fotografii. Toate imaginile au fost realizate fie de mine fie de un fotograf acreditat la Casa Albă din echipa mea. La multe dintre imagini am scris o poveste pentru a explica contextul în care a fost făcută sau de ce acel moment a fost important pentru mine. Ca întotdeauna, editarea acestui proiect este subiectivă și a fost făcute de mine. Da, sunt unele momente istorice incluse, dar am căutat mai mult acele momente din spatele scenei care oferă privitorului o imagine mai personală în viața Președintelui și Primei Doamne. A fost o onoare pentru mine să fiu martorul istoriei în acești opt ani”, a spus Pete Souza.

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii (click pe prima imagine). 

57

Întreg albumul îl puteți vizona AICI.