Garda Națională americană demontează o știre falsă lansată de Rusia: Nu sunt soldați americani uciși în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Atac cu racheteal Rusiei în Ucraina
Garda Națională americană demontează o știre falsă lansată de Rusia.

Sunt bine, în siguranță, și nu așa cum arată în mod eronat titlul articolului din presa rusă, care spune că mercenari americani au fost uciși în «Republica Populară Donețk»”, a declarat Garda Națională din Tennessee, potrivit nbcnews.

Trei actuali și foști membri ai Gărzii Naționale din Tennessee au fost identificați, în mod fals, de presa rusă, drept mercenari.

Președintele Joe Biden a ordonat retragerea trupelor americane din Ucraina înainte de invadarea țării de către Rusia, ca parte a unui efort mai amplu de a evita o confruntare directă cu adversarul, care să ducă la folosirea armelor nucleare.

Potrivit Gărzii Naționale, ziarul rus Pravda i-a identificat pe americani după nume și a dat gradele militare pentru fiecare dintre ei, citând informații de la miliția pro-rusă din Donețk din Ucraina.

Raportul a oferit chiar o explicație pentru modul în care cei trei au fost identificați, folosind articole dintr-un rucsac „lângă rămășițele unuia dintre militanți” – inclusiv un steag al statului Tennessee.

Garda națională din Tennessee este conștientă de știrile false care vin din Rusia”, a declarat Tracy O’Grady, purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a SUA.

Garda Națională americană a precizat că cei trei bărbați au fost „selectați” de presa după ce aceasta a examinat imaginile oficiale asociate cu o desfășurare în 2018 de către Regimentul 278 de Cavalerie Blindată din Tennessee în Ucraina, sugerând că toți trei se aflau în această țară.

Toți membrii Gărzii Naționale din Tennessee s-au întors în siguranță în statul lor de origine în 2019, după o misiune de succes”, spune organizația.

Rusia a atacat duminică o bază unde, înainte de retragerea ordonată de Biden, armata americană antrena de mai mult timp forțele ucrainene. Armata invadatoare a lansat din spațiul aerian rus rachete de croazieră către Centrul Internațional pentru Menținerea Păcii și Securității Yavoriv.

Baza este situată la doar 15 mile de granița cu Polonia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri