Gaze lacrimogene și coronavirus. Șeful CDC: Cu siguranţă tusea poate răspândi virusurile respiratorii

Data actualizării: Data publicării:
MINNEAPOLIS, MINNESOTA - MAY 29: People run as tear gas canisters land near them during a protest sparked by the death of George Floyd while he was in police custody on May 29, 2020 in Minneapolis, Minnesota. Earlier today, former Minneapolis police officer Derek Chauvin was taken into custody for Floyd's death. Chauvin has been accused of kneeling on Floyd's neck as he pleaded with him about not being able to breathe. Floyd was pronounced dead a short while later. Chauvin and 3 other officers, who were involved in the arrest, were fired from the police department after a video of the arrest was circulated. (Photo by Scott Olson/Getty Images)
Foto: GettyImages

Şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a declarat joi că substanţele chimice folosite de poliţie pentru a dispersa mulţimea în timpul protestelor provoacă tuse, iar în acest fel se poate răspândi coronavirusul.

Directorul CDC, Robert Redfield, a declarat că se teme că protestele izbucnite în Statele Unite în urma morţii lui George Floyd vor deveni un „eveniment de însămânţare” a COVID-19 şi a arătat că există deja rate mari de transmisie pre-protest în unele oraşe unde au loc manifestaţii.

„Cu siguranţă tusea poate răspândi virusurile respiratorii, inclusiv COVID-19”, a spus Redfield, citat de Mediafax, după care a confirmat că substanţele chimice folosite de forţele de ordine pot face ca oamenii să tuşească.

Guvernatorul statului Minnesota le cere tuturor protestatarilor să se testeze pentru COVID-19

Pe de altă parte, guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, le-a cerut tuturor celor care au participat la protestele organizate după moartea lui George Floyd să se testeze pentru noul coronavirus.

„Oricine a demonstrat ar trebui să primească un test pentru Covid-19”, a spus Tim Walz, joi seara.

Guvernatorul a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care spune că cei care au participat la protestele din Minneapolis, oraşul în care a fost ucis George Floyd, au fost expuşi la noul coronavirus şi cere să fie testaţi.

„Dacă credeţi că aţi fost expus, faceţi un test la cinci zile după eveniment. Dacă testul se dovedeşte negativ, refaceţi testarea din nou la 14 zile după eveniment”, a scris Walz.

Guvernatorul a inclus în tweet-ul său informaţii de la Departamentul de Sănătate din Minnesota cu privire la modul în care oamenii din acest stat se pot testa.

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri