General al SUA: Considerăm că am doborât două drone iraniene în Strâmtoarea Ormuz

Data actualizării: Data publicării:
stramtoarea-ormuz

Statele Unite consideră că ar fi doborât două drone iraniene în data de 18 iulie în Strâmtoarea Ormuz, nu doar una, a declarat Kenneth McKenzie, comandantul Forțelor Americane în Orientul Mijlociu, relatează News.ro.

„Ca întotdeauna, a fost o situație tactică complexă. Credem că două drone au fost doborâte cu succes”, a declarat Kenneth McKenzie într-un interviu pentru CBS.

„Suntem siguri că am distrus o dronă. Este posibil să o fi distrus și pe a doua”, a adăugat comandantul.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat joi că o navă americană a „distrus” o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz. Liderul american a anunțat că drona iraniană zbura la o distanță mai mică de 1.000 de metri de nava USS Boxer. Președintele american a declarat că drona iraniană a fost distrusă după ce a ignorat mai multe apeluri de a se îndepărta.

Administrația de la Teheran a negat distrugerea dronei americane și a sugerat că SUA și-au doborât din greșeală propria dronă. Donald Trump a asigurat vineri că drona doborâtă aparținea Iranului și a transmis că Statele Unite sunt pregătite să răspundă oricărei provocări venite din partea Iranului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri