General Motors acuză Venezuela că i-a confiscat ilegal o fabrică

Data publicării:
gm venezuela

General Motors a acuzat miercuri autorităţile din Venezuela că i-au confiscat ilegal o fabrică din centrul industrial Valencia, avertizând că va lua toate măsurile legale pentru a-şi proteja drepturile, transmite News.ro.

gm venezuela

Confiscarea a avut loc pe fondul agravării crizei economice din Venezuela, care a afectat deja numeroase companii americane.

Ieri, fabrica General Motors Venezolana (GMV) a fost preluată în mod neaşteptat de autorităţile publice, care au împiedicat activităţile normale. În plus, alte active ale companiei, cum ar fi vehiculele, au fost luate ilegal”, se arată într-un comunicat al GM.

Confiscarea va provoca probabil daune ireparabile companiei, celor 2.678 de muncitori, 79 de dealeri şi furnizorilor.

Ministerul Informaţiilor din Venezuela nu a răspuns solicitărilor pentru informaţii.

Industria auto a Venezuelei s-a prăbuşit, afectată de lipsa materiilor prime provocată de controlul valutar complex şi stagnarea producţiei locale, activitatea multor fabrici fiind aproape blocată.

La începutul anului 2015, Ford Motor Company a revizuit în scădere valoarea investiţiei în Venezuela, cu 800 de milioane de dolari, înainte de taxe.

Criza economică din Venezuela a afectat multe alte companii americane, între care producători de alimente şi farmaceutice, iar un număr tot mai mare dintre acestea exclud operaţiunile din această ţară din rezultatele financiare consolidate.

Guvernul din Venezuela a preluat în trecut şi alte fabrici. În 2014, guvernul a anunţat că preia temporar două fabrici ale producătorului american de produse pentru curăţenie Clorox, care s-a retras din ţară.

Venezuela este implicată în aproximativ 20 de procese de arbitraj legate de naţionalizări care au avut loc în timpul preşedinţiei lui Hugo Chavez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri