Generalul Petraeus, gata să intre în Administrația Trump

Data actualizării: Data publicării:
petraeus

Generalul american în retragere David Petraeus a anunţat, miercuri, că va activa în administraţia preşedintelui-ales Donald Trump, dacă i se va face o ofertă în acest sens, relatează news.ro.

petraeus

„Am mai fost în această poziţie, în care un preşedinte s-a întors spre mine în Biroul Oval, într-un moment dificil (...) şi mi-a spus: Îţi cer, ca preşedinte şi comandant suprem, să preiei comanda Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate din Afganistan”, a declarat Petraues. „Singurul răspuns poate fi Da, domnule preşedinte”, a adăugat el.

Întrebat dacă, în opinia sa, Trump are temperamentul potrivit pentru a fi preşedinte, David Petraeus a răspuns: „Va trebui să aşteptăm să vedem. Nu sunt o persoană care să fi avut contacte cu el în trecut. Nu ştiu cum acţionează. Este interesant că cei care au discutat cu el au spus că este o persoană foarte încântătoare, foarte ospitalieră, foarte amabilă, cu multe întrebări şi deschis la dialog. Este un tip care s-a descurcat destul de bine în viaţă”, a subliniat el.

Anterior, Wall Street Journal a scris că Petraeus, care a demisionat de la conducerea CIA în 2012, pentru că i-ar fi dezvăluit informaţii secrete amantei sale, este luat în calcul pentru funcţia de secretar al Apărării.

David Petraeus a fost un general cu patru stele în armata americană, care a condus forţele din Irak şi Afganistan. El a fost numit ulterior director CIA de preşedintele Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri