Gigantul Amazon, în vizorul lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
Amazon Introduces New Tablet At News Conference In New York
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 28: Members of the media cover the launch of the new Amazon tablet called the Kindle Fire on September 28, 2011 in New York City. The Fire, which will be priced at $199, is an expanded version of the company?s Kindle e-reader that has 8GB of storage and WiFi. The Fire gives users access to streaming video, as well as e-books, apps and music, and has a Web browser. In addition to the Fire, Bezos introduced four new Kindles including a Kindle touch model. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Donald Trump îi pune gând rău gigantului Amazon. Preşedintele american, care a declarat în nenumărate rânduri că nu este un fan al companiei de comerţ online, ar vrea să îi schimbe tratamentul fiscal.

Potrivit Axios.com, Donald Trump se declară îngrijorat de faptul că vânzătorii mici din industria de retail au fost scoşi din afacere de Amazon.

În plus, surse din anturajul lui Donald Trump spun că Amazon ucide mall-urile şi comercianţii cu amănuntul şi duce la dispariţia locurilor de muncă în Statele Unite.

În schimb, oficialii de la Casa Albă neagă un astfel de plan al preşedintelui american în legătură cu Amazon, însă doar pentru moment. Chiar şi aşa, după ce presa a dezvăluit că Trump ar fi discutat despre o acţiune împotriva Amazon, acţiunile gigantului american au luat- o rău la vale.

Cotaţia Amazon a scăzut cu nu mai puţin de 7,4%, adică o pierdere de peste 53 de miliarde de dolari. Este cea mai mare scădere înregistrată de Amazon din ianuarie 2016 până în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri