Ginerele lui Trump a intrat în vizorul FBI pentru relațiile cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Meets With Cyber Security Experts At White House
Președintele Trump și ginerele său (stânga) Foto: Gulliver/GettyImages

Jared Kushner, ginerele președintelui american Donald Trump, se află în atenția Biroului Federal de Investigații (FBI) în cadrul anchetei asupra relațiilor anturajului prezidențial cu Rusia, au afirmat joi cotidianul The Washington Post și televiziunea NBC, citate de agențiile internaționale de presă, relatează Agerpres.

President Trump Meets With Cyber Security Experts At White House
Președintele Trump și ginerele său (stânga) Foto: Gulliver/GettyImages

Kushner este investigat din cauza relațiilor cu cetățeni ruși, inclusiv ambasadorul Rusiei în SUA, Serghei Kisliak, și un bancher din Moscova, au declarat ziarului Washington Post surse informate despre anchetă. Kushner, în vârstă de 36 de ani, nu are calitatea de suspect, iar procurorii nu intenționează să formuleze acuzații la adresa lui.

Potrivit NBC, FBI crede că ginerele președintelui deține informații importante pentru anchetă. Postul de televiziune nu a reușit să afle dacă Biroul i-a cerut lui Kushner vreun document și nici dacă el este suspectat de vreo infracțiune.

Avocatul lui Kushner a declarat că ginerele președintelui va coopera cu orice anchetă, potrivit BBC. Kushner a fost de acord să fie audiat și de Comisia pentru informații din Senatul american.

Ancheta este condusă de un procuror independent, Robert Mueller, care încearcă să afle dacă a existat o coordonare între echipa de campanie electorală a lui Trump și guvernul Rusiei.

Căsătorit cu una din fiicele președintelui, Ivanka Trump, Jared Kushner este unul din consilierii apropiați ai lui Donald Trump și are un rol important în politica externă a SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri