Galerie Foto Grămezi de gunoi s-au adunat în New York înainte de termenul până la care angajații publici trebuie să se vaccineze

Data actualizării: Data publicării:
gramezi de gunoi si oameni pe trotuar in new york si autobuze galbene in spate
Grămezi de gunoi s-au acumulat pe trotuarele din New York, ca urmare a obligării angajaților din administrație să se vaccineze. Foto: Profimedia Images

Vaccinarea obligatorie a angajaților publici din New York provoacă mai multe probleme sanitare pentru locuitorii metropolei americane. Sacii de gunoi s-au adunat în grămezi mari pe trotuare într-un aparent protest al angajaților de la serviciul de salubritate împotriva inoculării obligatorie. Termenul limită până la care lucrătorii angajați de administrația orașului trebuie să se vaccineze anti-COVID-19 este astăzi.

Cei care critică obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 în rândul angajaților publici din New York spun că politica pune în pericol viețile locuitorilor prin reducerea considerabilă a numărului forțelor de urgență disponibile să lucreze, relata NBC New York joi.

Acum și Departamentul de Salubritate dă semne că nu-și dorește vaccinarea obligatorie.

Câteva cartiere din Brooklyn și Staten Island se confruntă cu problema neplăcută și mirositoare a acumulării gunoiului neridicat de serviciul public.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sacii de gunoi pot fi văzuți în cartierul Midwood din Brooklyn, unde unii rezidenți spun că au trecut zile de când gunoiul lor a fost colectat ultima dată. Câteva persoane au spus că au realizat că ceva este în neregulă la începutul săptămânii odată ce o zi de colectare a fost sărită, însă au început să se gândească că e o problemă după ce acest lucru s-a repetat.

Atât pe străzile rezidențiale cât și în zonele comerciale, sacii de gunoi s-au adunat pe trotuar în grămezi de cel puțin un metru în unele cazuri. O locuitoare care trăiește în zonă timp de aproape 40 de ani a spus că niciodată nu a văzut-o atât de murdară pe cât a fost în ultimele zile.

Grămezi de gunoi s-au acumulat pe trotuarele din New York, ca urmare a obligării angajaților din administrație să se vaccineze. Foto: Profimedia Images
Grămezi de gunoi s-au acumulat pe trotuarele din New York, ca urmare a obligării angajaților din administrație să se vaccineze. Foto: Profimedia Images

„Mulțumesc, domnule primar”, a spus aceasta, nemulțumită de decizia lui Bill de Blasio de a obliga angajații administrației locale să se vaccineze, ducând astfel la situația actuală. Aceeași problemă se petrece și în toată zona Staten Island.

Liderii din oraș recunosc că necolectarea gunoiului ar putea fi intenționată, unii lucrători de la Departamentul de Salubritate fiind deranjați de mandat.

De Blasio a constatat acest lucru și a declarat că va merge către uniunea lucrătorilor pentru a gestiona problema. El a spus că nu va permite ca acest lucru să continue.

Unii locuitori ai New York-ului empatizează cu situația lucrătorilor însă sunt și nemulțumiți de acumularea gunoiului pe străzi.

„Nu poți forța oamenii să-și bage lucruri în corpurile lor. Nu sunt de acord cu asta”, a spus Paul Martin.

„Păstrarea orașului curat este sănătos. Așa că mă aștept ca ei să fie primii care nu fac așa ceva”, spune Zeb Stampfer.

Un purtător de cuvânt al serviciului de salubritate a declarat pentru NBC New York că sunt conștienți de existența întârzierilor la colectare. „Rezidenții își pot lăsa deșeurile afară”.

De Blasio vrea ca situația să se rezolve foarte curând.

Locuitorii afectați ai orașului sunt îndemnați să raporteze ceea ce se întâmplă, astfel încât situația să poată fi monitorizată.

Primarul spune că aproape două treimi din lucrătorii Departamentului de Salubritate sunt vaccinați.

Funcţionarii publici vor primi 500 de dolari la imunizarea cu prima doză de vaccin anti-COVID într-o locaţie administrată de municipalitate până vineri, 29 octombrie, la ora 17:00. După această dată, angajaţii vor fi obligaţi să prezinte dovada imunizării cu cel puţin o doză de vaccin, a afirmat de Blasio într-un comunicat. În caz contrar, vor fi trimişi în concediu fără plată.

Angajaţii publici din educaţie şi sănătate din New York au fost deja obligaţi să se vaccineze din septembrie.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri