Hotelul Trump din Washington a primit bani de la guverne străine când el era președinte. Pierderi de zeci de milioane de dolari -raport

Data publicării:
Hotelul Trump International din Washington DC.
Hotelul Trump International din Washington DC. Foto: trumphotels.com

Hotelul din Washington al fostului președinte american Donald Trump, un loc popular de întâlnire pentru suporterii săi și pentru diplomați străini, a pierdut milioane de dolari în timpul administrației sale la Casa Albă și că a ascuns plăți ale unor guverne străine, potrivit unui raport al Camerei Reprezentanților, scrie Reuters.

Comitetul de Supraveghere și Reformă al Camerei Reprezentanților afirmă că documente guvernamentale recent obținute ridică întrebări „îngrijorătoare” despre Hotelul Trump International, situat într-o clădire istorică din Washington, pe care Trump Organization a închiriat-o de la guvernul federal.

Potrivit comitetului controlat de democrați, Trump a raportat că hotelul i-a adus mai mult de 150 de milioane de dolari în timpul administrației sale la Casa Albă, dar de fapt a pierdut peste 70 de milioane de dolari.

Comitetul a descoperit că hotelul a primit peste 3,7 milioane de dolari de la guverne străine - echivalentul a mai mult de 7.400 de nopți de cazare - ceea ce ridică un potențial conflict de interese.

Hotelul a plătit o parte din acești bani către guvernul SUA, dar nu a raportat toate detaliile despre aceste plăți către Administraţia Generală a Serviciilor (GSA), mai arată comitetul.

Investigația comitetului are la bază documente obținute de Administraţia Generală a Serviciilor, agenție federală care administrează proprietățile federale.

Constituția SUA îi interzice președintelui țării să primească plăți sai „remunerații” de la guverne străine.

Avocații lui Trump au declarat în fața instanței că nu a încălcat aceste prevederi constituționale.

Comitetul a mai descoperit că Trump a mutat milioane de dolari între firmele sale, îngreunând sarcina GSA de a aplica prevederile care îi interzic să colecteze prfituri de la hotel.

Comitetul a mai aflat și că Trump a ascuns unele datorii când a participat în 2011 la licitația de a lua în administrare clădirea.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri