Sari la conținut

Ignoranţa şi incompetenţa l-ar face pe Trump cel mai periculos lider din istoria SUA, spun foşti oficiali republicani

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Semnatarii au lucrat la Casa Albă, în Departamentul de Stat sau în Departamentul Apărării pentru preşedinţii republicani de la Richard Nixon la George W. Bush.

Ei nu au îndemnat populaţia să voteze pentru candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, dar au scris clar în scrisoarea deschisă publicată de New York Times: “Niciunul dintre noi nu va vota pentru Donald Trump”.

Reprezentanţii republicani au avertizat că omul de afaceri controversat nu este calificat să fie comandant suprem, pe de o parte din cauza lipsei de competenţă, iar pe de alta din cauza caracterului său. “Trump nu are personalitatea, valorile sau experienţa pentru a fi preşedinte”, au scris ei, subliniind că ar slăbi autoritatea morală a Statelor Unite în lume şi ar ignora aspectele elementare ale Constituţiei şi drepturile americanilor.

Potrivit lor, Donald Trump nu este numai “ignorant” în domeniul afacerilor internaţionale, ci nici “nu a manifestat nicio dorinţă să se informeze”.

Reluând criticile lui Hillary Clinton, aceste personalităţi republicane subliniază că miliardarul nu dă dovadă nici de disciplină, nici de control de sine şi este “incapabil să tolereze criticile personale”.

“I-a alarmat pe cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri, din cauza comportamentului său capricios”, au adăugat ei.

“Aceste caracteristici sunt periculoase pentru o persoană care ar vrea să devină preşedinte şi comandant supreme al armatei, având responsabilitatea arsenalului nuclear American”, au subliniat foştii oficiali.

Printre semnatari se numără Michael Hayden, fost director CIA în administraţia George W. Bush;
John Negroponte, fost director al serviciilor naţionale de securitate şi număr doi în Departamentul de Stat în tiimpul administraţiei lui George W. Bush, Eric Edelman, fost consilier pentru securitate naţionale al vicepreşedintelui Dick Cheney şi Robert Zoellick, fost înalt diplomat american şi preşedinte al Băncii Mondiale.

sursa: News.ro