Cazul bărbatului de culoare legat cu o sfoară şi purtat de ofiţeri de poliţie prin oraş. Ce s-a întâmplat cu poliţiştii

Data actualizării: Data publicării:
sua-barbat-purtat-legat-cu-sfoara-prin-galveston-texas
FOTO: Captură Twitter

Cei doi ofiţeri de poliţie din SUA care au ales o metodă scandaloasă de a duce un bărbat reţinut la secţie, purtându-l legat cu o sfoară prin oraş între doi cai, nu vor fi investigaţi pentru fapta lor, relatează CNN.

Autorităţile din Galveston Texas au cerut o investigaţie specială în ce priveşte arestul lui Donald Neely, în vârstă de 43 de ani, după ce mai multe imagini cu el fiind purtat prin oraş legat cu o sfoară au circulat pe Internet.

Biroul de presă al Departamentului pentru Siguranţă Publică din Texas a anunţat că agenţia şi-a finalizat investigaţia şi că a fost luată decizia de a nu începe investigaţia împotriva ofiţerilor de poliţie.

Neely fusese arestat pentru că intrase pe un teren care era proprietate privată, conform poliţiei. Avocatul bărbatului spune că acesta suferă de o boală psihică şi că este om al străzii de 7 ani. Poliţia din Galveston şi-a cerut, însă, scuze pentru „percepţia negativă asupra acţiunilor poliţiştilor” dar şi că vor renunţa la această metodă de a transporta reţinuţi.

Membrii ai comunităţii sunt revoltaţi de imaginile cu bărbatul purtat cu o sfoară şi de ceea ce reprezintă ele. Adrienne Bell, candidată pentru un loc în Congresul american spune că îi este greu să înţeleagă de ce ofiţerii de poliţie s-au gândit că e o idee bună să-l lege pe bărbatul care deja era încătuşat şi mergea între doi bărbaţi călare înarmaţi.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri