Împușcături într-o școală din SUA: 3 morți

Data publicării:
banda a politiei care delimiteaza scena crimei in sua
Atac armat în SUA . Foto: Getty Images

Împuşcături într-o şcoală pentru copii cu nevoi speciale din California. Un bărbat de 53 de ani a intrat într-o sală de curs şi a împuşcat-o mortal pe soţia sa, profesoară. Apoi, atacatorul s-a sinucis. Doi elevi au fost atinşi de gloanţele trase de bărbat, iar unul dintre ei a murit.

Era ora 10.30, iar la şcoala primară North Park din San Bernardino abia începuseră cursurile când au răsunat împuşcături într-o clasă pentru copii cu nevoi speciale.

„Suspectul a intrat în clasă fără să spună nimic. Înarmat cu un revolver de calibru mare, a deschis focul asupra soţiei sale. Ea a fost ucisă pe loc. Doi elevi care erau în spatele profesoarei au fost atinşi de gloanţe”, a precizat Jarrod Burguan, reprezentant al poliției locale.

Unul dintre elevii răniţi, în vârstă de opt ani, a murit în elicopter, în drum spre spital. Autorităţile spun că atacatorul şi soţia sa erau despărţiţi.

Pentru că sunt vizate des în incidente armate, şcolile americane au proceduri clare pentru asemenea cazuri. Toţi elevii au fost duşi într-o sală de sport, unde li s-au dat jucării şi li s-a proiectat un film de animaţie pentru a le distrage atenţia. Părinţii au putut să-i ia abia după câteva ore, când poliţia a stabilit că nu mai este niciun pericol.

„Cei mai mulţi dintre copii zâmbeau, cred că nu ştiau ce se întâmplă. Nu ştiu dacă al meu ştia”, a spus o mamă.

Nu este primul atac armat din San Bernardino. Pe 2 decembrie 2015, un american şi soţia sa de origine pakistaneză au deschis focul la o petrecere de Crăciun, organizată într-un centru de îngrijiri pentru persoane cu dizabilități.14 oameni au fost ucişi şi 21 răniţi. Atunci, organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri