În ziua în care Trump era pus sub acuzare pentru incitare la violență, Mike Pompeo pleda să i se dea șefului său Nobelul pentru Pace

Data publicării:
mike pompeo
Secretarul american de Stat Mike Pompeo. Foto: Guliver / GettyImages

Un tweet postat pe contul oficial al secretarului de stat al SUA în ziua în care președintele Donald Trump era pus sub acuzare pentru incitare la violență a stârnit multe ridicări de sprâncene: Mike Pompeo sugera că șeful său ar trebui luat în calcul pentru acordarea premiului Nobel pentru Pace. 

Secretarul de stat a publicat o fotografie făcută vara trecută, după ce Casa Albă a convins Israelul și Emiratele Arabe Unite să stabilească relații diplomatice, și a etichetat în postare contul oficial de Twitter al Comitetului Nobel, fără a face niciun alt comentariu. 

tweet pompeo
Mike Pompeo sugerează că Donald Trump ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace Foto: captură

Acordul semnat de Israel cu Emiratele Arabe Unite a fost unul dintre puținele succese de politică externă ale administrației Trump, dar abilitățile de negociator de pace ale lui Donald Trump nu au convins pe toată lumea.

De altfel, potrivit presei, secretarul de stat Mike Pompeo a fost nevoit să-și anuleze în ultima clipă o deplasare în Europa, după ce mai mulți oficiali europeni l-au criticat pe Donald Trump după evenimentele care au avut loc în 6 ianuarie în Washington.

Fotografia postată în tweet-ul lui Mike Pompeo apare și într-o campanie video bizară pe care Donald Trump a lansat-o luna trecută și prin care în mod fals sugerează că a câștigat de două ori Premiul Nobel pentru Pace. Nu este pentru prima dată când încearcă să inducă o asemenea idee. Este adevărat că a fost propus în două rânduri la Premiul Nobel pentru Pace, dar nu l-a câștigat niciodată. 

Faptul că însuși șeful diplomației americane a sugerat că președintele merită Nobelul pentru Pace, la câteva zile după ce falsele lui afirmații despre fraudarea alegerilor i-au determinat pe simpatizanții săi să ia cu asalt simbolul democrației americane, Capitoliul, nu a trecut neobservat de utilizatorii rețelei Twitter, care l-au taxat pe Mike Pompeo în comentariile lor: „Cam nepotrivit momentul, omule” sau „Asta sigur va pune în dificultate diplomația americană să promoveze dreptatea și democrația în lume”, au spus ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri