Încă un incident în Statele Unite cu un tânăr de culoare împușcat mortal de poliție. Proteste la Los Angeles

Data publicării:
Tanar afro-american ucis de politia din los angeles
Dijon Kizzee a fost ucis de poliția din Los Angeles la 31 august 2020 Foto: CNN

Poliţiştii din Los Angeles l-au împuşcat mortal luni după-amiază pe Dijon Kizzee, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, într-un incident care a avut loc în sudul metropolei și care a declanșat proteste, relatează CNN.

Doi poliţişti au încercat să-l oprească pe Kizzee, care se deplasa neregulamentar cu o bicicletă, dar atunci când l-au abordat, acesta a sărit de pe bicicletă şi a fugit. Poliţiştii l-au ajuns în cele din urmă pe bărbat, iar când s-au apropiat de el, acesta l-ar fi lovit pe unul dintre ei cu pumnul în faţă şi a aruncat niște obiecte de îmbrăcăminte pe care le avea asupra lui. În acel moment, poliţiştii au observat că în interiorul unui articol vestimentar pe care îl aruncase tânărul era o armă de mână semiautomată. Amândoi agenții au deschis focul, împuşcându-l pe afro-american de mai multe ori. 

Decesul bărbatului a fost pronunţat la faţa locului, iar o autopsie era programată să aibă loc în cursul zilei de marţi. Niciunul dintre cei doi poliţişti nu a fost rănit.

Activistul Najee Ali, care reprezintă familia alături de un avocat, contestă ideea că Kizzee reprezenta o ameninţare în momentul în care polițiștii au deschis focul, subliniind că tânărul nu a îndreptat arma spre aceștia. Familia a cerut ca autoritățile să dea publicităţii numele poliţiştilor implicaţi, iar aceștia să fie arestaţi şi puşi sub acuzare.

Poliţiştii urmau să fie audiaţi. Ei nu purtau camere de luat vederi asupra lor, iar  anchetatorii cercetează zona pentru a descoperi eventuale camere de luat vederi şi le-au cerut celor care au făcut înregistrări cu telefoanele să ajute poliţia. 

Moartea lui Kizzee intervine în contextul unor proteste antirasiste care au izbucnit după împuşcarea, la 23 august, a lui Jacob Blake în Kenosha, Wisconsin, şi după moartea, în luna mai, a lui George Floyd, în Minneapolis, care a murit sufocat de un poliţist alb care i-a ţinut genunchiul pe gât.

După ce Dijon Kizzee a fost împuşcat mortal, grupul de activişti Black Lives Matter L.A. a postat pe Twitter un apel la proteste, iar  luni seară se adunaseră la faţa locului în jur de 100 de demonstranţi, care cereau să se facă dreptate.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri