Sari la conținut

Incendii devastatoare de şase zile, în California

Creşte frica de moarte în California, Statele Unite, unde incendiile se întind de şase zile fără oprire. 31 de oameni au pierit înghiţiţi de flăcările ce au pârjolit aproape 80.000 de hectare de vegetaţie. Iar pagubele ating vii celebre din zona Napa şi culturi de cannabis folosit în scopuri medicinale.

Focul nu a distrus doar locuinţe în California. Sunt afectate şi culturile de cannabis, plantă folosită în scop medical în acel stat american. Mai multe plantaţii au ars complet, afectând o afacere de opt milioane de dolari.

Opt mii de pompieri fac tot posibilul să oprească înaintarea flăcărilor, dar valuri de foc ţin pe loc 800 de maşini de intervenţie, 73 de elicoptere şi 30 de avioane-cisternă. Militarii sunt epuizaţi de munca neîntreruptă, dar au parte şi de recunoştinţa celor salvaţi, chiar dacă asta înseamnă... sticle cu vin.

În ciuda faptului că focul începe să îi înconjoare din toate părţile, unii locuitori din California refuză să îşi părăsească locuinţele. Rămân pe loc şi speră într-o minune: să îi ocolească incendiul.

Chris Canning - primarul din Calistoga: „A alege să rămâi, au fost câţiva care au făcut asta, creează confuzie pentru salvatori. Nu veţi primi ajutor de acum încolo. Sunteţi pe cont propriu.”

Lucrurile nu par să se liniştească: pompierii au anunţat că incendiile vor spori în intensitate în acest weekend când vântul va începe să bată tot mai puternic.

Pe aceeași temă