Cel mai grav incendiu din ultimii 25 de ani din New York a fost declanșat de un băiețel de 3 ani

Data actualizării: Data publicării:
incendiu bronx

Cel puțin 12 persoane, între care un copil de un an, au murit într-un incendiu care a izbucnit joi seara într-un bloc de locuințe din cartierul Bronx, din New York. Mai multe persoane sunt rănite, patru dintre acestea fiind în stare critică. Este cel mai grav incendiu din oraș din ultimii 25 de ani, scrie New York Times.

ACTUALIZARE. Un băiețel de 3 ani care se juca la aragaz este cel care a declanșat accidental cel mai grav incendiu din New York din ultimul sfert de secol, au anunțat vineri oficialii metropolei americane. 

Flăcările s-au răspândit rapid la celelalte etaje, iar clădirea de cinci etaje, cu 25 de apartamente, a devenit un decor al groazei. 12 oameni au pierit, dintre are cinci copii. 

Focul a izbucnit în bucătăria unui apartament de la etajul I, când mama băiatului era într-o altă cameră. Mama a fost alertată de țipetele copilului și a reușit să fugă din apartament împreună cu băiatul și cu un alt copil mai mic, lăsând ușa deschisă. Deși pompierii au ajuns în trei minute, flăcările au cuprins rapid casa scărilor, care a funcționat ca un șemineu, incendiul fiind alimentat de curenții reci de aer. Atât de repede s-au răspândit limbile de foc, că oamenii nu au mai avut timp să reacționeze. N-au mai putut coborî pe scări. Unii dintre cei care au încercat au murit.  Cele 12 victime au murit din cauza arsurilor și a inhalării de fum.

Citiți detalii aici.


Clădirea se află pe Prospect Avenue, în apropiere de Universitatea Fordham și de grădina zoologică Bronx.

Peste 160 de pompieri au fost trimiși la fața locului, iar în prezent incendiul este sub control.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a anunțat că va fi improvizat un adăpost pentru sinistrați într-o școală din apropiere, în condițiile în care vremea este deosebit de geroasă și bate vântul.

Clădirea, care avea cinci etaje și peste 20 de apartamente, a fost construită cu mai bine de un secol în urmă.

Alarma de incendiu a sunat în jurul orei locale 19:00, iar pompierii au sosit în trei minute, însă în ciuda întăririlor primite, nu toți oamenii au putut fi salvați. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului, dar locatarii care au scăpat spun că fumul pe casa scărilor era foarte dens.

Cel mai grav incendiu din New York a avut loc în 1990, când 87 de oameni au murit în clubul social Happy Land.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri