Incident între o navă militară a SUA și una iraniană. Americanii au lansat o rachetă

Data actualizării: Data publicării:
mahan bun

O navă de război americană a lansat o rachetă de avertizare în direcția unui vas aparținând Gardienilor Revoluției din Iran care se apropiase periculos de poziția sa, în apele Golfului Persic, a indicat miercuri un purtător de cuvânt militar american citat de AFP.

mahan bun

Distrugătorul USS Mahan „a avut o interacțiune neprofesională” luni cu o navă a Gardienilor Revoluției în timp ce traversa apele internaționale în Golf, a menționat locotenentul Rick Chernitzer, precizând că nu a fost primul incident de acest gen.

Nava iraniană a ajuns la circa 1.000 de metri de UUS Mahan, care a lansat inițial mesaje de avertizare și apoi o rachetă de semnalizare. În cele din urmă, nava iraniană s-a îndepărtat, a relatat purtătorul de cuvânt militar american.

La începutul lui martie, Pentagonul a criticat comportamentul neprofesional al navelor militare iraniene, după o serie de incidente survenite în strâmtoarea strategică Ormuz. Washingtonul denunță de altfel cu regularitate hărțuirea navelor sale de către cele iraniene. Tensiunile dintre Washington și Teheran s-au intensificat după instalarea la Casa Albă a noului președinte american Donald Trump, în ianuarie.

Foto: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri