Sari la conținut

Informaţii din dosarul Trump-Rusia, confirmate

Scandalul legăturilor lui Donald Trump cu Rusia a luat o nouă turnură. Oficiali americani au confirmat unele informaţii din dosarul de 35 de pagini făcut de un spion britanic despre relaţia miliardarului cu Kremlinul, notează CNN.

Înainte să devină oficial preşedinte, Donald Trump a spus că întregul document este fals. Dosarul, apărut în presa americană anul trecut, adună date compromiţătoare pe care spionii ruşi le-ar avea despre magnat, inclusiv aventuri cu prostituate, la Moscova.

Dar, potrivit CNN, aceste lucruri nu s-au confirmat, ci doar unele conversaţii dintre cetăţeni străini. Chiar şi aşa, acest lucru dă mai multă credibilitate întregului dosar, pe măsură ce investigaţiile continuă.

Oficiali din serviciile de informaţii ale SUA au spus clar că discuţiile pe care le-au confirmat au fost doar între cetăţeni străini, inclusiv unii ce aveau legături cu guvernul rus. Dar unii dintre indivizii din comunicaţiile interceptate erau cunoscuţi comunităţii de informaţii din SUA ca fiind implicaţi în adunarea de informaţii dăunătoare lui Hillary Clinton, dar utile lui Donald Trump”, a spus Evan Perez, jurnalist CNN.

Casa Albă, prin vocea purtătorului de cuvânt, a precizat că totul este "o ştire falsă" şi a criticat CNN pentru că a publicat informaţiile.