Video Jacob Blake a apărut în fața judecătorilor pe Zoom, de pe patul spitalului. De ce este acuzat tânărul împușcat de poliție

Data publicării:
blake
Jacob Blake (dreapta jos) a apărut în fața judecătorilor de pe patul spitalului. Sursa foto: captură Zoom

Jacob Blake, tânărul de culoare împușcat de polițiști în mașina în care se aflau cei trei copii ai săi, a apărut vineri în fața judecătorilor, de pe patul spitalului, prin intermediul aplicației Zoom, relatează BBC. El este acuzat de încălcare a proprietății și tentativă de viol și a pledat nevinovat.

Acuzațiile au fost formulate de fosta sa prietenă în luna iulie și nu au legătură cu incidentul în care Jacob Blake a fost împușcat, mai scrie BBC. Procesul va începe anul acesta.

Potrivit plângerii, Blake este acuzat de tentativă de viol, care s-ar fi petrecut în luna mai. Tânărul a apărut vineri în fața judecătorilor prin aplicația Zoom, fiind în continuare internat în spital după ce a fost împușcat, și a pledat nevinovat. Instanța a considerat însă că sunt destule probe pentru ca procesul să înceapă.  

Jabob Blake a fost împușcat de șapte ori în spate, după ce a refuzat să se supună somației poliției de a se preda și a încercat să se urce în mașina în care îl așteptau cei trei copii ai săi. Poliția a afirmat ulterior că Blake avea un cuțit la el, cuțit care a fost găsit pe podeaua mașinii. Polițiștii veniseră în zonă în urma unei sesizări de violență domestică.

Împușcarea lui de către polițiști a declanșat un nou val de proteste în SUA, similare celor provocate de moartea lui George Floyd. În timpul manifestațiilor violente, două persoane au fost omorâte, un adolescent de 17 ani fiind acuzat de împușcarea lor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri