Jake Sullivan: SUA vor acționa „decisiv” dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Jack Sullivan face declarații.
SUA și aliații săi vor acționa „decisiv” dacă Rusia folosește o armă nucleară tactică în Ucraina, a declarat duminică consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan. Foto: Profimedia

SUA și aliații săi vor acționa „decisiv” dacă Rusia folosește o armă nucleară tactică în Ucraina, a declarat duminică consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, reafirmând declaraţiile anterioare ale președintelui Joe Biden, la îngrijorările tot mai mari că amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin vor fi puse în practică, scrie The Guardian.

„Am comunicat Kremlinului în mod direct, privat și la niveluri foarte înalte, că orice utilizare a armelor nucleare va avea consecințe catastrofale pentru Rusia, că SUA și aliații noștri vor răspunde decisiv, și am fost clari și specifici cu privire la ceea ce va implica acest lucru”, a declarat Sullivan pentru CBS.

Sullivan a spus că Vladimir Putin a „fluturat cartea nucleară în diferite momente ale acestui conflict” și este o chestiune pe care administrația Biden „o ia foarte în serios, deoarece posibila utilizare a armelor nucleare pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial ar fi o chestiune extrem gravă”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri