James Mattis: Putin „încearcă să spargă” NATO

Data publicării:
Gen. James Mattis Attends Confirmation Hearing To Head US Central Command
Gen. James Mattis, șeful Pentagonului | Foto: Gulliver/GettyImages

Preşedintele rus Vladimir Putin „încearcă să spargă” NATO, a apreciat joi, în audierea în vederea confirmării în Senat, secretarul Apărării nominalizat de Donald Trump, James Mattis, relatează News.ro.

Gen. James Mattis Attends Confirmation Hearing To Head US Central Command
James Mattis/Gulliver/Getty Images

În privinţa Rusiei, generalul Mattis a afişat o poziţie fermă, menită să le ofere asigurări republicanilor îngrijoraţi de o posibilă complezenţă a preşedintelui ales faţă de liderul de la Kremlin.

Mattis susţine reluarea dialogului, dar subliniază totodată că Rusia „a ales să fie un rival strategic al Statelor Unite”. Washingtonul „trebuie să fie capabil să se opună” Moscovei şi „să se apere dacă interesele îi sunt ameninţate”, a subliniat el.

Generalul american a adus, de asemenea, un omagiu agenţiilor americane de informaţii, cu care preşedintele-ales se află în conflict pe tema ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale.

„În toţi anii în care am servit în armată, am avut o relaţie strânsă” cu agenţiile de informaţii, a declarat el în faţa senatorilor şi ”am putut să le evaluez eficienţa uneori zilnic”. „Am un grad foarte, foarte ridicat de încredere în comunitatea noastră de informaţii”, a subliniat James Mattis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri