Joe Biden a făcut presiuni asupra lui Putin pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi

Data actualizării: Data publicării:
joe biden in biroul oval
Preşedintele SUA Joe Biden în Biroul Oval de la Casa Albă. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden i-a cerut lui Vladimir Putin să-l elibereze pe Alexei Navalnîi, în cadrul unei convorbiri telefonice pe care cei doi șefi de stat au avut-o săptămâna aceasta, a informat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki.

Potrivit Reuters, citată de Agerpres, Joe Biden ar fi făcut presiuni asupra președintelui rus, Vladimir Putin, pe mai multe chestuiuni, între care presupusul amestec rus în alegerile din 2020, suveranitatea Ucrainei şi arestarea lui Navalnîi.

Jen Psaki a declarat că președintele american nu a fost reţinut în a-şi exprima îngrijorările în privinţa acţiunilor guvernului rus în cadrul acestei convorbiri. Anterior în cursul acestei săptămâni, un comunicat al Casei Albe a precizat că cei doi lideri au convenit ca echipele lor să lucreze de urgenţă la prelungirea New START, acordul de reducere a arsenalelor nucleare, până la 5 februarie, când prezentul acord expiră.

Tratatul de control al armelor limitează numărul focoaselor strategice nucleare desfăşurate de SUA şi Rusia la nu mai mult de 1.550 fiecare.

Detaliile convorbirii au fost făcute publice într-un context în care Joe Biden încearcă să ajusteze politica SUA faţă de Rusia într-un mod mai robust, după ce predecesorul său Donald Trump a refuzat să-l înfrunte direct pe Putin, mai scrie sursa citată. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri