Joe Biden a vorbit cu tânărul de culoare împușcat de poliție în Kenosha. Donald Trump a evitat contactul cu familia lui

Data publicării:
joe biden si donald trump alegeri sua 2020
Foto: Colaj foto Gettyimages

Joe Biden a vorbit la telefon, în cursul unei vizite în Kenosha, în statul-cheie Wisconsin, cu Jacob Blake, tânărul de culoare împușcat de poliţiști și internat în stare gravă la spital, notează AFP, potrivit Agerpres. Candidatul democrat la Casa Albă s-a întâlnit la aeroport și cu familia tânărului. Donald Trump, care a vizitat și el orașul înaintea lui Biden, a refuzat să se întâlnească cu familia lui Blake.

"Am avut ocazia să stau de vorbă la telefon cu Jacob Blake. Nu mai este la terapie intensivă. Am vorbit vreo 15 minute", a declarat Joe Biden cu prilejul unei întâlniri cu locuitorii din Kenosha, într-o biserică din oraș.

"A spus că nimic nu îl va înfrânge. Fie că va putea să meargă din nou sau nu, el nu se va da bătut", a mai spus Biden. În continuare internat în spital, Jacob Blake este paralizat de la mijloc în jos.

Joe Biden şi soţia sa, Jill, s-au întâlnit la sosirea lor în Wisconsin, pe aeroportul din Milwaukee, cu familia acestui afro-american de 29 de ani, împuşcat de şapte ori de la mică distanţă la 23 august, un act care a provocat proteste la Kenosha.

Jurnaliştii nu au putut asista la întâlnire, organizată în jurul prânzului, în prezenţa avocaţilor familiei Blake. Joe Biden nu a răspuns întrebărilor care i s-au pus la sosirea pe aeroport.

În cursul discuţiei cu Joe Biden, "Jacob i-a vorbit despre suferinţele sale, iar vicepreşedintele şi-a exprimat compasiunea", a informat într-un comunicat Ben Crump, avocatul familiei Blake.

"A fost evident că vicepreşedintele era preocupat de soarta sa, a dat dovadă bunăvoinţă faţă de Jacob, l-a tratat ca pe o persoană demnă de atenţie şi de rugăciuni", a adăugat avocatul.

Potrivit echipei sale, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama s-a întâlnit în persoană cu tatăl, două surori şi un frate de-ai lui Jacob Blake, în timp ce mama tânărului a participat la discuţie prin telefon.

Donald Trump a efectuat marţi o vizită în oraş, fără însă a se întâlni cu familia lui Blake şi fără a-i pomeni numele. El a explicat că familia lui Jacob Blake a insistat ca avocaţii lor să fie prezenţi la o eventuală întâlnire.

Casa Albă a luat contact, "pe de o parte cu pastorul, iar pe de altă poarte direct cu familia" lui Jacob Blake, a precizat purtătoarea de cuvânt a președintelui Trump.

Împușcarea lui Jacob Blake a dus la proteste violente în Kenosha, soldate cu alte împușcături pe stradă. Un adolescent de 17 ani este acuzat că a omorât doi oameni asupra cărora a tras după ce aceștia încercau să-limobilizeze.

Chiar și președintele Trump a interbenit în această chestiune, dând de înțeles că adolescentul era legitimă apărare.

„A fost o situație interesantă acolo și cred că am vazut cu toții aceeași înregistrare video. El (n.r. Kyle Rittenhouse, 17 ani) încerca să scape, așa pare, apoi a căzut, apoi demonstranții l-au atacat într-un mod foarte violent, și această situație este acum investigată, dar eu presupun că el era într-o situație foarte dificilă, probabil că ar fi fost ucis, dar asta este acum în cercetare”, a spus președintele Donald Trump.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri